Обадете ни се
0888 100 238
0.00 лв. Кошница
EN
Меню

Вашето следващо преместване започва със

Обаждане Избор на опаковки Онлайн заявка

Моем да носим

Изборът на хамали

Как да изберем хамали в София?

Обърнете внимание на следното: опит, разпознаваемост, транспортни средства, оборудване, допълнителни услуги и цени.

  • Това, което трябва да се вземе в предвид, е фирмата да има по-голям опит в предоставянето на хамалски услуги. Колкото повече услуги е извършила една фирма, в толкова повече различни ситуации са изпадали нейните екипи. Организацията на процеса по преместване е може би най-важното нещо, което притежават по-опитните екипи. Изборът на хамали в един екип трябва да е балансиран. Трябва да има поне един с голям опит отговорник, който да ръководи процеса по преместване. Опитните хамали се справят по-бързо с пренасянето. Особено при по-сложните премествания, те знаят как да реагират и то на време. При тях щетите са значително по-малко, отколкото при тези с по-малък опит. Но винаги има изключения и в този случай е добре да се застраховате и да наемете фирма, която има застраховка, която може да покрие щетите по вашето имущество.
  • Също много важно в избора на хамали е да са разпознаваеми на пазара (имат марка, името звучи познато, имат сайт, имейл, офис и други). Ако знаем малко за тях и само разчитаме на рекламата в интернет, има голяма опасност да попаднем на непрофесионалисти или измамници. В този случай, негативите от преместването могат да надхвърлят ползите. Винаги е по-добре да се доверим на хамали, които са ни познати или препоръчани, но когато нямаме такива, можем да изберем някоя разпознаваема марка. Преди да се поръчват каквито и да е услуги, първо се посещава сайта и се запознаваме с това, което се предлага. Сайта говори също много за добрите хамали. Добре поддържан сайт с актуална информация и цени покачва доверието на клиентите към фирмата. Добре е фирмата да има офис или имейл, където може да получите необходимата консултация.
  • Без надеждни транспортни средства и оборудване, няма професионално преместване. Опитът на хамалите не е достатъчен, ако няма сигурни транспортни средства, с които безпрепятствено да прекарате багажа си. Добре е да проверите, дали фирмата има собствени транспортни средства, дали са защитени и приспособени за премествания, дали могат да се движат в центъра на София. За предпочитане е транспортните средства да имат хидравлична платформа за повдигане, колани за захващане и да бъдат закрити. Ползването на палетни, електрически и гарови колички улеснява пренасянето. В повечето случаи без тях е немислимо и невъзможно изпълнението на товаро-разтоварните услуги. По-рядко има товаро-разтоварни услуги, в които е възможно само ползване на хамали и пренасянето на вещите е на колани. Транспортните средства и цялото оборудване правят преместването възможно, по-бързо, надеждно и на добра цена.
  • Проверете допълнителните услуги, които предлагат фирмите, защото може да имате нужда не само от хамали и транспорт, но и от други услуги по време на преместването. Заедно с хамалските услуги една част от фирмите по преместване предлагат монтаж, демонтаж, опаковане, разопаковане, доставка на опаковъчни материали или съхранение на багаж. Такава фирма може да предложи комплексна услуга, включваща доставката на опаковъчните материали, опаковане на вещите, демонтаж и монтаж на мебелите ви, пренасяне, транспортиране и подреждане на всичко на новото ви място. Много от тези услуги биха ви спестили нерви, труд и време. Например, не знаете още, какво искате да правите или няма къде да оставите багажа си, тогава може да го дадете за съхранение в пригодени за това складове.
  • Цени – винаги гледайте цената. Цената говори също много за фирмите, които я определят. Никога не поръчвайте хамали или транспорт преди да се сте запознали добре с цените. Има много фирми, които биха ви подвели с много ниски цени или е възможно да попаднете и на такива с много високи. Гледайте цените на всички услуги или за по-сигурно поръчайте комплексна услуга, защото например цената за хамали може да е ниска, но за транспорт висока. Изхождайте от това, че повечето професионални фирми за преместване имат сходни цени. Не забравяйте да проверите и минимума, който залагат фирмите за една поръчка.

« Обратно