Обадете ни се
0888 100 238
0.00 лв. Кошница
EN
Меню

Вашето следващо преместване започва със

Обаждане Избор на опаковки Онлайн заявка

Моем да носим

Съвети за опаковане

Кашони, аеропласт, разпенен полиетилен, стреч фолио, чували и тиксо – съвети как да опаковаме


Кашони, аеропласт, стреч фолио. Съвети за да предпазите имуществото си от повреди.

Многогодишният ни опит в услугите по преместване е предимство и поради това знаем, какво е необходимо за едно преместване. Ще ви посъветваме също, как да предпазите предметите си при преместване и транспортиране и кои са подходящите опаковъчни материали за вашите вещи / имущество. Най-често използваните от нас опаковъчни материали са кашони, картонени кутии, аеропласт (бабъл фолио), разпенен полиетилен, стреч фолио, чували, специални хартии и тиксо. По-долу ще посочим предназначението на тези опаковъчни изделия.

1. Кашони

Кашоните от велпапе са с най-широко приложение в преместването, а деленето им на трипластови кашони и петпластови кашони е важно при определяне на здравината на кашона. Първите са по-подходящи за опаковане на дрехи, а вторите за тежки книги, класьори и други. Освен здравината на кашоните, трябва да се съобразите и с размера им. Така трипластови кашони с по-малък размер могат да бъдат подходящи за класиране на архив, а с по-голям размер да използвате при опаковане на по-обемни, но леки вещи. Много здравите петпластови кашони са подходящи за тежки книги, учебници, силно чупливи вещи от стъкло и порцелан. Съобразете размера на кашоните и с тежестта му, така че да може да бъде преместван / пренесен от един човек. Чупливите предмети е добре да бъдат опаковани предварително с аеропласт, велпапе, разпенен полиетилен или друг вид предпазни опаковки. Опаковайте всеки предмет по отделно, за допълнителна сигурност по време на преместването и транспортирането. Кашонът гардероб със закачалка е подходящ за лесно пренасяне на дрехи, като костюми, рокли, палта без намачкване.

За надеждно преместване на вещите е важно кашоните да бъдат пълни, да не се прегъват освен на предназначените за това места. Ако все пак остане празно пространство в кашона, използвайте някой от другите видове опаковъчни материали (аеропласт, велпапе), подходящи за запълване. Надпишете съдържанието на всички кашони. Може да увиете със стреч фолио.

2. Аеропласт, разпенен полиетилен

Това е следващият вид опаковки, подобно на кашоните, с които може да запазите целостта на предметите ви при преместване. Бабъл фолиото е подходящо при опаковане на мека мебел и чупливи вещи. Подобно на кашоните и при него е важна плътността (двупластов аеропласт, трипластов аеропласт, малки балони и едри балони) и грамажа на кв.м. Аеропласт едри балони, както и кашираното бабъл фолио с високо качествен крафт картон са по-подходящи за опаковане на скъпи, лесно нараними или чупливи вещи. Ако търсите нещо средно между цена и здравина може да се насочите към аеропласт каширан с разпенен полиетилен или разпенен полиетилен с HD фолио. Подходящи за опаковане на всякакви неща и кашони със чуплива стока. Добра цена може да бъде постигната, ако използвате разпенен полиетилен, материал подходящ за изолация и опаковане. Намира приложение в мебелната промишленост или при строително-ремонтни дейности.

3. Стреч фолио и найлон

Универсален опаковъчен продукт, който предпазва вещите ви при преместване и транспортиране. Качеството, като разтегливост, здравина и залепяне на стреч фолиото е важно при използването му. Обърнете внимание на количеството стреч, което съдържа една ролка и преценете, колко стреч ще ви бъде необходим за опаковане. Така една ролка от 1.2 кг. с приблизителен метраж от 100 метра е достатъчна за добро опаковане на три дивана. Не е необходимо да купувате кашони със стреч. Опаковъчните фолиа са подходящи не само за опаковане на вещи, обвиване на кашони, но и за палетизиране. Ако изпращате колет или транспортирате кашони с ценни пратки, обвийте ги със стреч за да ги предпазите от разтваряне, прах, а черното стреч фолио предпазва пратката и от светлината. Найлона е с добра покривност и е по-подходящ за покриване на вещи при строително-ремонтните дейности и бита, но също така се използва и като предпазно средство при преместване и транспортиране.

На пазара в България преобладават шпули с тегло от 250 до 500 грама на шпула. Това количество трябва да бъде извадено от общото тегло, за да прецените с колко чист стреч разполагате. Метража на стреча не може да бъде посочен с точност, по-точно е измерването в килограми. Стреч фолиото, което ние предлагаме и използваме при преместване на офиси или жилища е с много добри показатели, като разтегливостта на стреча е 150%. Използва се ръчно и разполагаме с количества от всички посочени в магазина размери.

Кашони, аеропласт и стреч фолио са най-използваните материали при преместване.

« Обратно