0.00 лв. Кошница
EN
Меню

Вашето следващо преместване започва със

Обаждане Избор на опаковки Онлайн заявка

Моем да носим

Съвети за опаковане

Кашони, аеропласт, разпенен полиетилен, стреч фолио, чували и тиксо – съвети как да опаковаме


Кашони, аеропласт, стреч фолио. Съвети за да предпазите имуществото си от повреди.

Многогодишният ни опит в услугите по преместване е предимство и поради това знаем, какво е необходимо за едно преместване. Ще ви посъветваме също, как да предпазите предметите си при преместване и транспортиране и кои са подходящите опаковъчни материали за вашите вещи / имущество. Най-често използваните от нас опаковъчни материали са кашони, картонени кутии, аеропласт (бабъл фолио), разпенен полиетилен, стреч фолио, чували, специални хартии и тиксо. По-долу ще посочим предназначението на тези опаковъчни изделия.

1. Кашони

Кашоните от велпапе са с най-широко приложение в преместването, а деленето им на трипластови кашони и петпластови кашони е важно при определяне на здравината на кашона. Първите са по-подходящи за опаковане на дрехи, а вторите за тежки книги, класьори и други. Освен здравината на кашоните, трябва да се съобразите и с размера им. Така трипластови кашони с по-малък размер могат да бъдат подходящи за класиране на архив, а с по-голям размер да използвате при опаковане на по-обемни, но леки вещи. Много здравите петпластови кашони са подходящи за тежки книги, учебници, силно чупливи вещи от стъкло и порцелан. Съобразете размера на кашоните и с тежестта му, така че да може да бъде преместван / пренесен от един човек. Чупливите предмети е добре да бъдат опаковани предварително с аеропласт, велпапе, разпенен полиетилен или друг вид предпазни опаковки. Опаковайте всеки предмет по отделно, за допълнителна сигурност по време на преместването и транспортирането. Кашонът гардероб със закачалка е подходящ за лесно пренасяне на дрехи, като костюми, рокли, палта без намачкване.

За надеждно преместване на вещите е важно кашоните да бъдат пълни, да не се прегъват освен на предназначените за това места. Ако все пак остане празно пространство в кашона, използвайте някой от другите видове опаковъчни материали (аеропласт, велпапе), подходящи за запълване. Надпишете съдържанието на всички кашони. Може да увиете със стреч фолио.

2. Аеропласт, разпенен полиетилен

Това е следващият вид опаковки, подобно на кашоните, с които може да запазите целостта на предметите ви при преместване. Бабъл фолиото е подходящо при опаковане на мека мебел и чупливи вещи. Подобно на кашоните и при него е важна плътността (двупластов аеропласт, трипластов аеропласт, малки балони и едри балони) и грамажа на кв.м. Аеропласт едри балони, както и кашираното бабъл фолио с високо качествен крафт картон са по-подходящи за опаковане на скъпи, лесно нараними или чупливи вещи. Ако търсите нещо средно между цена и здравина може да се насочите към аеропласт каширан с разпенен полиетилен или разпенен полиетилен с HD фолио. Подходящи за опаковане на всякакви неща и кашони със чуплива стока. Добра цена може да бъде постигната, ако използвате разпенен полиетилен, материал подходящ за изолация и опаковане. Намира приложение в мебелната промишленост или при строително-ремонтни дейности.

3. Стреч фолио и найлон

Универсален опаковъчен продукт, който предпазва вещите ви при преместване и транспортиране. Качеството, като разтегливост, здравина и залепяне на стреч фолиото е важно при използването му. Обърнете внимание на количеството стреч, което съдържа една ролка и преценете, колко стреч ще ви бъде необходим за опаковане. Така една ролка от 1.2 кг. с приблизителен метраж от 100 метра е достатъчна за добро опаковане на три дивана. Не е необходимо да купувате кашони със стреч. Опаковъчните фолиа са подходящи не само за опаковане на вещи, обвиване на кашони, но и за палетизиране. Ако изпращате колет или транспортирате кашони с ценни пратки, обвийте ги със стреч за да ги предпазите от разтваряне, прах, а черното стреч фолио предпазва пратката и от светлината. Найлона е с добра покривност и е по-подходящ за покриване на вещи при строително-ремонтните дейности и бита, но също така се използва и като предпазно средство при преместване и транспортиране.

На пазара в България преобладават шпули с тегло от 250 до 500 грама на шпула. Това количество трябва да бъде извадено от общото тегло, за да прецените с колко чист стреч разполагате. Метража на стреча не може да бъде посочен с точност, по-точно е измерването в килограми. Стреч фолиото, което ние предлагаме и използваме при преместване на офиси или жилища е с много добри показатели, като разтегливостта на стреча е 150%. Използва се ръчно и разполагаме с количества от всички посочени в магазина размери.

Кашони, аеропласт и стреч фолио са най-използваните материали при преместване.

« Обратно