Обадете ни се
0888 100 238
0.00 лв. Кошница
EN
Меню

Вашето следващо преместване започва със

Обаждане Избор на опаковки Онлайн заявка

Моем да носим

Какво да изберем?

Кашони и кутии - какво да изберем?

« Обратно

Какво да изберем?

Разнообразието на кашони и кутии е голямо.

Можем да ги различим по материал, здравина, форма, цвят, големина както и в още много други разновидности.

Как да изберем правилната опаковка, която ни трябва? Всичко зависи от предназначението, за какво ни е необходима.

От гледна точка на материала има кашони от велпапе (гофрирани), картонени кутии, дървени кутии, пластмасови кутии.

По-долу ще ги обобщим в три групи в зависимост от материала от който се произвеждат.

Групи кашони и кутии

Първата група са така наречените гофрирани кашони и кутии от велпапе. Какво представляват те? Тези кашони и кутии са произведени от три слоя хартия. Една вълна и два плоски слоя, които са от двата края на вълната. Те са много често употребявани картонени опаковки, защото са екологични, лесни за използване, достъпни като цени и защитават добре съдържанието в тях. Използват се в търговията, земеделието, производството и т.н. Също много използвана опаковка при доставка на най-различни пратки или така наречените транспортни опаковки.
Масовите кашони са от този вид. Има различни разновидности в грамажа на хартията от която се произвеждат, броя на стените / пластовете, начина на сглобяване и т. н. Кашоните с по-голям грамаж на хартията са по-здрави, така например крафт хартията е по-устойчива на влага, издържа повече килограми и изглежда по-добре. Кои кашони са по-здрави: едностенни или двустенни? Да броя на стените (пластовете) има значение за здравината на кашона. Петпластовите кашони издържат повече килограми и са по-устойчиви на удар спрямо трипластовите такива.
Според начина на свързване са незалепени и кашони със залепване. Тези, които не са залепени, са изработени с инструменти (щанци), така че кашона / кутията да се сглобяват по определен начин без да използваме тиксо. Останалите са свързани със залепване в двата края, а дъното и капаците, трябва да ги залепим с тиксо. Много често употребявани са и двата вида кашони според начина на свързване. При преместване на дома или офиса се използват по-често кашоните със залепване, защото много бързо се сглобяват. При изпращане на пратки се използват по-често щанцовите картонени опаковки.

Втората група са така наречените картонени опаковки. Те са изработени от картон, който е с раличен грамаж на хартията и здравина. От този вид срещаме кашони и кутии изработени от по-мек картон и така наречените твърди картонени кутии, които най-често виждаме при покупката на скъпи неща, като телефони, бижута и т. н. Твърдите кутии са по-скоро луксозна опаковка и имат различно предназначение, визия, форма и цвят. Тази опаковка също придава завършен вид на стоката. За да предпазим тази кутия, когато изпращаме пратки, използваме транспортна опаковка от гофрираните кашони. Картонените кутии от по-мек картон са по-слаби и по-изгодни, затова клиентите ги предпочитат за изпращане на неща, които не са лесно нараними и не толкова скъпи.

Третата група са некартонени опаковки, такива изработени от дърво, пластмаса, метални или друг вид материал. Това са опаковки, с които опаковаме храна, течности, най-различни материали. Всички некартонени опаковки спадат към тази група. Те също са много широко разпространена група опаковки. Както всички знаем всяко нещо което потребяваме има опаковка, която предпазва продукта. Тези опаковки се потребяват по-често от производителите на най-различни продукти и затова няма да се спрем подробно на тях.

начин на свързване - без залепване (сглобяване)
начин на свързване - залепване