Обадете ни се
0888 100 238
0.00 лв. Кошница
EN
Меню

Вашето следващо преместване започва със

Обаждане Избор на опаковки Онлайн заявка

Моем да носим

Стъпки при преместване

Важни стъпки при преместване на дома в София

Ако ви интересува коя фирма за преместване на дома да изберете, хамали от Моем да носим са точният избор. Трябва да имате доверие на хамалите, които преместват личните ви вещи, затова ние гарантираме за добре свършена работа. Нашите хамали са с добър опит при преместване на офиси и преместване на дома. Работим с много институции и имаме целогодишни договори с тях. За добро преместване е необходимо също да има здрави транспортни средства. Нашият автопарк е добре поддържан. Разполагаме с подходящите бусове и камиони с падащ борд. По-долу са дадени примери, какво отнема най-много време при едно преместване на дома.

При преместване на дома спалнята може да отнеме много време и енергия. Там се намират всичките ви дрехи, които трябва да подредите. Независимо от това, колко са спалните и мебелите, с добър подход и правилните материали е възможно безпроблемното опаковане и преместване на мебелите.

Първата стъпка е да разделим спалнята на части - легло, гардероб, шкафчета, бюро, спално бельо и дрехи. Всяка една част трябва да се разглоби, ако е необходимо и опакова с подходящите опаковъчни материали.

Опаковане на леглото

Свалете матрака от основата и го покрийте с бабъл фолио, за да го предпазите от остри предмети, като например ъгъла на шкаф. Опаковайте със стреч фолио. Опаковката ще предпази матрака също от прах и мръсотия. Разделете леглото на съставните му части, като и тях ги опаковате внимателно с аеропласт и стреч фолио да не се движат при преместването. Поставете всички гайки, болтове и винтове в запечатана торба. И накрая, ако има табло, покрийте го с бабъл фолио.

Гардероби и други мебели

Всички неща от гардероба трябва да бъдат извадени. Основното съображение ще бъде, дали вашият гардероб е сглобен или е фабрично монтиран? Ако сте го сглобили, сега е време да го демонтирате, така че да е по-лесен за носене и да поеме по-малко място в камиона. Ако не се разглобява, в такъв случай ще ви са необходими повече хамали за преместването. Покрийте гардероба с разпенен полиетилен, бабъл фолио или одеала, преди да го преместите от спалнята до камиона. Защитете плоскостите с бабъл фолио или разпенен полиетилен. Поставете всички гайки, болтове и винтове в запечатана торба, като се уверите, че е ясно означена. Горните процедури ще се прилагат и за други мебели, като чекмеджета и библиотеки.

Спално бельо, дрехи и мека мебел

Дрехите може да бъдат сгънати и поставени в кашони при преместването на дома. За по-обемните, но леки неща използвайте големи трипластови или петпластови кашони. Обвивката, чаршафите и калъфките за възглавници могат да бъдат сгънати и поставени в кашони за дрехи, които не се нуждаят от закачване. Поставете костюми, рокли и други дрехи, които се намачкват в кашон гардероб. Опаковайте всеки кашон така, сякаш ще опаковате куфар, като поставите дрехите, като бельо или тениски заедно. Възглавниците омекотяват удара при преместване, така че ги поставете в кутии с деликатни предмети, за да ги защитите.

Техника

Ако имате телевизор с плосък екран, го опаковайте с бабъл фолио или чипс от стиропор и поставете в кашон за електроника. В кашоните не трябва да има празни пространства, но внимавайте, какви кашони използвате, защото трябва да носите всичко това. По-тежките неща, като книги слагайте в петпластови по-малки кашони.

Баня

Ако имате самостоятелна баня, ще трябва да съберете кърпи, тоалетни принадлежности и почистващи препарати, както и всичко останало, което се премества в новия дом с вас. Хавлиите могат да влизат в кашони за дрехи или да се използват като уплътнители за крехки предмети.

Уверете се, че капачките на шампоан, балсам и душ гел са правилно затегнати, преди да ги опаковате. Поставете тези елементи в големи, запечатани пликове, за да предотвратите изтичането им. Сложете почистващите продукти, като белина, в отделна кутия, закрепена здраво и ясно обозначена.

Преместването на дома е голяма работа, но с правилните мерки и добрата стратегия, няма причина да не се справите. За повече информация за най-добрите опаковъчни материали, разгледайте нашите опаковки.

« Обратно