Магазин за опаковки

- КАШОНИ,
- АЕРОПЛАСТ

- ТИКСО
- СТРЕЧ ФОЛИО

Вижте повече »

Промоции

Поръчайте хамалски услуги в София

Само за 99,00 лв.
Вижте повече »

Предлагаме различни видове кашони, по качество и размери. Може да ги използвате за опаковане на всякакви вещи и предмети.
Основно делим кашоните по здравина и плътност, като три пластови, пет пластови и крафт.
Петпластовите кашони се използват за опаковане на предмети с по-голямо собствено тегло. Едно от основните ни правила, което препоръчваме и на клиентите си е „колкото по-тежки предмети, толкова по-здрави (петпластови) и по-малки по размер кашони“. Така за опаковането на книги и класьори е необходим петпластов здрав кашон със сравнително малки размери 45/35/32. В него могат да се поберат около шест обикновени класьора, средно пълни или около петнадесет книги среден размер. Този кашон пълен с книги / класьори, би тежал около 30-35 килограма и по-лесно ще се носи от един човек. Ще издържи на товара и неговата цялост ще се запази по време на пренасянето, а вещите ще бъдат запазени. Същото правило важи и за опаковането на силно чупливи вещи като кухненска посуда (чинии, чаши, бутилки, тенджери, керамични предмети).
Трипластовите кашони се използват за по-леки и обемисти, нечупливи вещи. Различните размери дават възможност да се опаковат предмети заедно или по отделно. Най-често използваните трипластови кашони са тези с размери 60/40/40 и 50/40/40. Обикновено в тях се опаковат дрехи, завивки, възглавници или обемисти вещи. Разполагаме и с малки кашони, които се използват за дребни или единични вещи.
Крафт трипластови кашони са кашони с по-висока плътност на материала. Това са кашони по-устойчиви на влага и ниски температури. Това ги прави добър вариант за опаковане на продуктите от фризера и хладилника при преместване. При тях разполагаме с един универсален размер 38/24/24, който може да побере всеки продукт побран във фризера или хладилника.
Сглобяването на кашоните следва да се направи с широко тиксо /залепващи ленти/ най-малко 48 мм. с подходящо лепило – подробна информация може да прочетете на страницата Тиксо в нашия сайт.